Vendégház házirend


Házirend

A vendégházban csak azok a vendégek lakhatnak, akik a házirendben leírtakat magukra és hozzátartozóikra nézve kötelezően elfogadják és betartják!

Felelősségvállalás
A vendégház nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A vendégek vagyontárgyaiért az üzemeltető felelősséget nem vállal.

Szállás

Az érkezés napján a házat Vendégeink 14.00 órától foglalhatják el, illetve azokat a kijelentkezés napján 10:00 óráig kell elhagyniuk. Kérjük Önöket az éjszakai csend betartására 22:00 órától 7:00 óráig!
A vendégházban csak az oda bejelentett személyek tartózkodhatnak, érkezéskor minden vendég arcképes igazolványának szkennelése szükséges. Vendég fogadása nappali időszakra az üzemeltető beleegyezésével történhet, felár ellenében.
Vendégházunkban korai érkezés vagy késői szobaelhagyás lehetséges foglaltság függvényében, amiről érkezés napja előtt tudunk pontos információt adni.

Foglalás módja,szabályai:
telefonon,vagy emailben:
email cím:pozsarto@gmail.com
Telekné Kollár Erika 06 20 9470 931
Az email-ben név,éjszakák száma, létszám szerepeljen,valamint az érkezés ideje is! Ez a személyes foglalózás esetén is fontos a vendégházban más turnussal való egyeztetés, valamint, a vendégek előtt-utáni higiénia okok, hulladék eltávolítása, egyéb kis karbantartás,fertőtlenítés, esetleges póttakarítás miatt. Érkezéskor a teljes összeg kiegyenlítésre kerül.

Játszótér
A játszótér csak szülői felügyelet mellett használható.

Fűtés
A vendégház központi fűtéssel rendelkezik, melyet fa- cirkófűtés lát el, de a nappaliban lévő cserépkályha is használható. A cserépkályhában való napi egyszeri begyújtást –kérésre- Gondnokunk térítésmentesen elvégzi . A nap folyamán minden újabb adag fa (kb. 20 kg) 1000 Ft-ért igényelhető. Robbanásveszélyes és tilos bármilyen folyékony halmazállapotú begyújtást elősegítő olaj, petróleum, vagy benzin használata! (Ha az előző tüzelésből parázs marad hátra, és erre folyékony gyújtóst töltünk, akkor gáz keletkezik, ami berobbanhat, és égési sérüléseket és hatalmas pusztítást végezhet.)

Klímaberendezés
A vendégház szobái klímaberendezésekkel ellátottak, melyeket kérünk gazdaságosan használni! (csukott ajtó, ablak mellett, a szükséges hőfok eléréséig)

Tűzrakás
Tüzet rakni a kijelölt tűzrakó helyen lehet a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával! A tűzrakáshoz szükséges fát a Gondnoknál lehet igényelni ,térítés ellenében! (Egy adag, kb. 20kg fa 1500 Ft. ) A tűz mellett oltóanyag elhelyezése ill. gyúlékony anyagok tűz mellőli eltávolítása minden esetben a Vendég feladata. Mielőtt otthagynák a tűzrakó helyet, kérjük győződjenek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltották! A tűzifán és papíron kívül más anyagok (pl. műanyag,gumi) égetése SZIGORÚAN TILOS!

Tárcsa és bogrács használata
Tárcsa és/vagy bogrács használata , gázpalackkal együtt 1000 Ft/alkalom. Kérjük Vendégeinket, hogy az eszközöket – minden esetben- eltakarítva, tisztán hagyják maguk után, illetve használat közben fokozottan ügyeljenek arra, hogy a kifröccsenő zsiradékkal kárt ne tegyenek se magukban se a környezetükben (pl.fal, kövezet…).

Dohányzás
Az épületben dohányozni, valamint füstölőt használni TILOS! A kertben dohányzásra kijelölt helyek vannak. Szíveskedjenek a dohányzást ezekre a helyekre korlátozni, a hamutartót használni!

Az épület zárása
Eltávozáskor és éjszakára kérjük a szoba/ház bejáratait kulcsra zárni!.Kérjük a kulcsokra nagyon vigyázzanak, elvesztésük esetén a komplett zárcserét ki kell fizetni!

Háziállatok
Állatbarát hely vagyunk, házi kedvenc hozható 3000 Ft díj ellenében. Szeretjük, ha a házban szobakennelt használnak, illetve a tó körül felügyelik kedvencüket, esetleges „csomagjaikat” összeszednék utánuk.

Berendezési tárgyak használata
Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A dekorációs célt szolgáló használati tárgyakat, képeket, kérjük ne vegyék el a helyükről. A benti berendezési és használati tárgyakat (asztal, székek, ágy, ágynemű, matrac, TV, stb.) kérjük ne vigyék ki a vendégházból!! A vendégházban kérjük Önöket, hogy a vizet, villanyt, elektromos eszközöket az ésszerűség és takarékosság elvei alapján használják! Ha a szobákat az itt tartózkodásuk alatt átrendezik , távozás előtt kérjük azokat eredeti helyükre visszahelyezni!

Takarítás
Takarítási rend: a szobát/házat a vendégek tisztán, kitakarítva veszik át és ottlétük alatt maguk kell ügyeljenek a tisztaságra, ehhez minden eszköz biztosítva van (felmosó szett, seprű, partvis)! Több napos tartózkodás esetén törölköző-csere háromnaponta, 7 napnál hosszabb elszállásolás során heti egy alkalommal ágyhuzat-csere. Az ettől eltérő igényeknek természetesen eleget teszünk, felár ellenében.

Fűtés
A vendégház központi fűtéssel rendelkezik, melyet fa- cirkófűtés lát el, de a nappaliban lévő cserépkályha is használható. A cserépkályhában való egyszeri felfűtés kérhető, később a fűtés a Vendég feladata, tűzifát térítés ellenében biztosítunk.  Robbanásveszélyes és tilos bármilyen folyékony halmazállapotú begyújtást elősegítő olaj, petróleum, vagy benzin használata! (Ha az előző tüzelésből parázs marad hátra, és erre folyékony gyújtóst töltünk, akkor gáz keletkezik, ami berobbanhat, és égési sérüléseket és hatalmas pusztítást végezhet.) A cserépkályha üvege nagyon fel tud forrósodni, erre -kisgyermek mellett különösen – ügyeljenek!

Étkezés

A vendégház jól felszerelt konyhával, ebédlővel rendelkezik. A szobákban kérjük ne étkezzenek és ne tároljanak élelmiszert! Alapélelmiszereket (sem) tartunk a házban, minden vendég után eltávolítjuk az esetleg ott maradt pl. fűszereket, kávét…stb, így érkezéskor ezt vegyék figyelembe!

Kérjük ügyeljenek a növények épségére!

A kertben található eszközöket a Vendégek saját felelősségükre használhatják!.

A vendégházhoz tartozó homokos vízparton csak napozni, játszani, homokzni lehet!

A tó egész területén a fürdés szigorúan TILOS és ÉLETVESZÉLYES!

Télen a jégre menni szigorúan tilos és életveszélyes!

14 éven aluli gyermek felügyelet nélkül a tó partján nem tartózkodhat!!!

A vendégházakból való azonnali kitiltást vonja maga után a méltatlan és kulturálatlan
magatartás, mások nyugalmának és a közösség pihenésének zavarása, a közerkölcsöt sértő viselkedés, hangoskodás, folyamatos szemételhagyás. Aki a felszólítás után is folytatja a kárt okozó tevékenységet, az okozott kár felmérését és kifizetését követően azonnali távozásra köteles! Mint minden háztartásban, a vendégházban is előfordulhat, hogy valami a vendégek hibáján kívül tönkremegy, vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek, az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt a Gondnoknak haladéktalanul jelezni!

Minden esetben készségesen állunk az Önök rendelkezésére!

Telekné Kollár Erika: 06 20 9470 931

TÓTH JÁNOS KAMATMENTES ÚJRAINDÍTÁSI GYORSKÖLCSÖN HITELPROGRAM

VISSZATÉRÍTENDŐ HITEL ÖSSZEGE: 10 MILLIÓ FORINT
KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM
ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT.

Kapcsolat

Foglalás/felvilágosítás:
Telekné Kollár Erika

Telefon: 06 20 9470 931
Email: pozsarto@gmail.com
Website: www.horgaszvendeghaz.hu

SZÉP-kártya elfogadóhely

K&H és OTP SZÉP kártyát elfogadunk!