Vendégház házirend


Házirend

A vendégházban csak azok a vendégek lakhatnak, akik a házirendben leírtakat magukra és hozzátartozóikra nézve kötelezően elfogadják és betartják!

Felelősségvállalás
A vendégház nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A vendégek vagyontárgyaiért az üzemeltető felelősséget nem vállal.

Szállás
Az érkezés napján a szobát Vendégeink 14.00 órától foglalhatják el, illetve azokat a kijelentkezés napján 10:00 óráig kell elhagyniuk. Kérjük Önöket az éjszakai csend betartására 22:00 órától 7:00 óráig! Továbbá megkérnénk vendégeinket, hogy a szállásra idegeneket ne engedjenek be. Érkezéskor minden vendégnek ki kell töltenie a vendégkönyvet, melyet a házigazda jogosult a személyigazolványok vagy útlevelek alapján ellenőrizni.

Vendégházunkban korai érkezés vagy késői szobaelhagyás lehetséges foglaltság függvényében, amiről érkezés napja előtt tudunk pontos információt adni. Korai érkezés ( 14 óra helyett 8 óra) vagy késői távozás ( 10 óra helyett 18 óra) ára 20.000,-Ft/ház minden időszakban.

Foglalás módja,szabályai:
telefonon,vagy emailben:
email cím:pozsarto@gmail.com
Telekné Kollár Erika 06 20 9470 931
Az email-ben név,éjszakák száma, létszám szerepeljen,valamint az érkezés ideje is! Ez a személyes foglalózás esetén is fontos a vendégházban más turnussal való egyeztetés, valamint, a vendégek előtt-utáni higiénia okok, hulladék eltávolítása, egyéb kis karbantartás,fertőtlenítés, esetleges póttakarítás miatt. Érkezéskor a teljes összeg kiegyenlítésre kerül.

Játszótér
A játszótér csak szülői felügyelet mellett használható.

Fűtés
A vendégház központi fűtéssel rendelkezik, melyet fa- cirkófűtés lát el, de a nappaliban lévő cserépkályha is használható. A cserépkályhában való napi egyszeri begyújtást –kérésre- Gondnokunk térítésmentesen elvégzi . A nap folyamán minden újabb adag fa (kb. 20 kg) 1000 Ft-ért igényelhető. Robbanásveszélyes és tilos bármilyen folyékony halmazállapotú begyújtást elősegítő olaj, petróleum, vagy benzin használata! (Ha az előző tüzelésből parázs marad hátra, és erre folyékony gyújtóst töltünk, akkor gáz keletkezik, ami berobbanhat, és égési sérüléseket és hatalmas pusztítást végezhet.)

Klímaberendezés
A vendégház szobái klímaberendezésekkel ellátottak, melyeket kérünk gazdaságosan használni! (csukott ajtó, ablak mellett, a szükséges hőfok eléréséig)

Tűzrakás
Tüzet rakni a kijelölt tűzrakó helyen lehet a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával! A tűzrakáshoz szükséges fát a Gondnoknál lehet igényelni ,térítés ellenében! (Egy adag, kb. 20kg fa 1000 Ft. ) A tűz mellett oltóanyag elhelyezése ill. gyúlékony anyagok tűz mellőli eltávolítása minden esetben a Vendég feladata. Mielőtt otthagynák a tűzrakó helyet, kérjük győződjenek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltották! A tűzifán és papíron kívül más anyagok (pl. műanyag,gumi) égetése SZIGORÚAN TILOS!

Tárcsa és bogrács használata
Tárcsa és/vagy bogrács használata , gázpalackkal együtt 1000 Ft/alkalom. Kérjük Vendégeinket, hogy az eszközöket – minden esetben- eltakarítva, tisztán hagyják maguk után, illetve használat közben fokozottan ügyeljenek arra, hogy a kifröccsenő zsiradékkal kárt ne tegyenek se magukban se a környezetükben (pl.fal, kövezet…).

Dohányzás
Az épületben dohányozni, valamint füstölőt használni TILOS! A kertben dohányzásra kijelölt helyek vannak. Szíveskedjenek a dohányzást ezekre a helyekre korlátozni, a hamutartót használni!

Az épület zárása
Eltávozáskor és éjszakára kérjük a szoba/ház bejáratait kulcsra zárni!.Kérjük a kulcsokra nagyon vigyázzanak, elvesztésük esetén a komplett zárcserét ki kell fizetni!

Háziállatok
A vendégházba semmilyen háziállat nem hozható be.

Berendezési tárgyak használata
Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A dekorációs célt szolgáló használati tárgyakat, képeket, kérjük ne vegyék el a helyükről. A benti berendezési és használati tárgyakat (asztal, székek, ágy, ágynemű, matrac, TV, stb.) kérjük ne vigyék ki a vendégházból!! A vendégházban kérjük Önöket, hogy a vizet, villanyt, elektromos eszközöket az ésszerűség és takarékosság elvei alapján használják! Ha a szobákat az itt tartózkodásuk alatt átrendezik , távozás előtt kérjük azokat eredeti helyükre visszahelyezni!

Takarítás
Takarítási rend: a szobát/házat a vendégek tisztán, kitakarítva veszik át és ottlétük alatt maguk kell ügyeljenek a tisztaságra, ehhez minden eszköz biztosítva van (felmosó szett, seprű, partvis)! Több napos tartózkodás esetén törölköző-csere háromnaponta, 7 napnál hosszabb elszállásolás során heti egy alkalommal ágyhuzat-csere. Az ettől eltérő igényeknek természetesen eleget teszünk, felár ellenében.

Fűtés
A vendégház központi fűtéssel rendelkezik, melyet fa- cirkófűtés lát el, de a nappaliban lévő cserépkályha is használható. A cserépkályhában való fűtés a Vendég feladata, kérésre a Gondnok befűt! Robbanásveszélyes és tilos bármilyen folyékony halmazállapotú begyújtást elősegítő olaj, petróleum, vagy benzin használata! (Ha az előző tüzelésből parázs marad hátra, és erre folyékony gyújtóst töltünk, akkor gáz keletkezik, ami berobbanhat, és égési sérüléseket és hatalmas pusztítást végezhet.) A tűzgyújtáshoz papírt, forgácsnak való fát, és tűzifát biztosítun, melynek költségét a Vendégek fizetik.

Étkezés
A vendégház jól felszerelt konyhával, ebédlővel rendelkezik. A szobákban kérjük ne étkezzenek és ne tároljanak élelmiszert!

Kérjük ügyeljenek a növények épségére!

A kertben található eszközöket a Vendégek saját felelősségükre használhatják!.

A vendégházhoz tartozó homokos vízparton csak napozni, játszani, homokzni lehet!

A tó egész területén a fürdés szigorúan TILOS és ÉLETVESZÉLYES!

Télen a jégre menni szigorúan tilos és életveszélyes!

14 éven aluli gyermek felügyelet nélkül a tó partján nem tartózkodhat!!!

A vendégházakból való azonnali kitiltást vonja maga után a méltatlan és kulturálatlan
magatartás, mások nyugalmának és a közösség pihenésének zavarása, a közerkölcsöt sértő viselkedés, hangoskodás, folyamatos szemételhagyás. Aki a felszólítás után is folytatja a kárt okozó tevékenységet, az okozott kár felmérését és kifizetését követően azonnali távozásra köteles! Mint minden háztartásban, a vendégházban is előfordulhat, hogy valami a vendégek hibáján kívül tönkremegy, vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek, az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt a Gondnoknak haladéktalanul jelezni!

Minden esetben készségesen állunk az Önök rendelkezésére!

Telekné Kollár Erika: 06 20 9470 931

Partnerünk, a Mizsei horgászház

A ház Lajosmizse külterületén, a Füzes Tó partján található, Budapesttől 65, Kecskeméttől 15 km-re található, egész évben bérelhető, amennyiben az időjárás megengedi! További info: http://www.mizseihorgaszhaz.hu/

Kapcsolat

Foglalás/felvilágosítás:
Telekné Kollár Erika

Telefon: 06 20 9470 931
Email: pozsarto@gmail.com
Website: www.horgaszvendeghaz.hu

SZÉP-kártya elfogadóhely

K&H és OTP SZÉP kártyát elfogadunk!