A szaunázás jótékony hatásai

 

A szaunázás egészségmegőrző hatásai a stresszmentesítés, az immunrendszer erősítése, a jó anyagcsere elősegítése, a bőrfeszesség megóvása. A szauna rendszeres használata az életöröm és életminőség új távlatait nyitja meg előttünk.

Stresszűző

Az izzasztó, meleg környezet segít ellazulni. A szauna olyan légkört teremt, amiből kizárja a külső nyüzsgő világot, illetve a hőség eltűrésére és nyugalomra késztet. Ha a nyomasztó mindennapi problémákra gondolsz, nem fogod bírni a meleget, ezért muszáj kikapcsolnod, ráhangolódnod a szauna melegére. Figyelned kell a légzésedre, így nem tudsz a gondokon rágódni, eltávolítod azokat. A szaunázás után pedig újult erővel nézhetsz velük szembe. Szervezetünk szaunázás által igyekszik minél több méreganyagtól megszabadulni. Ezért a bőrön keresztül távoznak ezek a méreganyagok, izzadság formájában. Mivel a szaunában nem enyhén izzadunk, így a méregtelenítés is könnyebben megy.


Bőrtisztító

A magas hőmérséklet serkenti a vérkeringést, segít megnyitni a pórusokat, így azok az izzadás által tisztulni tudnak. Ez igaz a pattanásos, mitesszeres, vagy akár apróbb sérüléses bőrfelületre is. A pórusok nem csak a felszínen, hanem belülről kifele, mélyen is meg tudnak tisztulni. A szaunázás ráadásul segít megőrizni a bőr feszességét.


Immunrendszer erősítő

Ha lebetegedsz és lázas vagy, a tested belső hő segítségével pusztítja el az elszaporodott kórokozókat. A hő hatására a szervezeted fokozott tempóban termeli az antitesteket, amelyek segítenek leküzdeni a betegséget. Hasonló dolog történik a szaunában is. Ha rendszeresen szaunázol sokkal kisebb esélye lesz annak, hogy náthás vagy influenzás betegségben szenvedj. Arcüreggyulladás esetén a szauna segít megtisztítani az arcüreget a váladéktól. A test szauna utáni lehűtése pedig edzi az ereket és immunrendszert.


Lázasan vagy nagyon betegen ne használd szaunát, mivel az ilyenkor túlzottan megterheli a szívet és vérkeringést, ami nagyobb bajt is okozhat!Ha edzést követően használod szaunát, azzal nem csak hogy lelkednek, de testednek is jót teszel. A szauna segít ellazítani az izmokat, így növeli az edzés hatékonyságát is.

TÓTH JÁNOS KAMATMENTES ÚJRAINDÍTÁSI GYORSKÖLCSÖN HITELPROGRAM

VISSZATÉRÍTENDŐ HITEL ÖSSZEGE: 10 MILLIÓ FORINT
KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM
ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT.

Kapcsolat

Foglalás/felvilágosítás:
Telekné Kollár Erika

Telefon: 06 20 9470 931
Email: pozsarto@gmail.com
Website: www.horgaszvendeghaz.hu

SZÉP-kártya elfogadóhely

K&H és OTP SZÉP kártyát elfogadunk!