A Pozsár tó pergető szabályzata

Pergetni november 01-től március 31-ig lehetséges 06:00 órától napnyugtáig.

Tavunkon a pergető horgászat szerelmeseinek a következő feltételeknek kell megfelelniük:
- legyen megfelelő vastagságú (min. 5 cm), lehetőleg oldalfallal rendelkező, halkímélőmatracod, ha nincs , 1000 Ft ellenében tudsz bérelni a helyszínen;
- legyen nagyméretű (min. 60 cm X 60 cm), lehetőleg gumírozott merítőhálód,ha nincs, 1000 Ft ellenében tudsz bérelni a helyszínen;
- legyen hosszú szárú (min. 20 cm) horogszabadító fogód, ha nincs, 500 Ft ellenében tudsz bérelni a helyszínen; (amennyiben mindhárom eszközt béreled, úgy 2000 Ft-ot kérünk tőled)
- legyen nálad száj-vagy sebfertőtlenítő !! /mivel a tó halgazdasága miatt lehetnek külső akadások és ezeket rendkívüli figyelemmel kell kezelni, s csak fertőtlenítés után engedhető vissza a kifogott hal/
- legyen napijegyed, ami a helyszínen váltható, 5000 Ft/fő/nap


A horgászatot a hozzá szükséges eszközök bemutatása és a helyszínen történő fertőtlenítés után lehet megkezdeni. Mivel a kereskedelemben a pergető csalik legtöbbje háromágú horoggal van szerelve, ezért nem akarunk benneteket azzal súlytani, hogy szereljétek át a teljes készletet egyágú horoggal, hanem engedjük a háromágú horoggal való horgászatot.

DE! Jutalmazni szeretnénk azokat a horgászokat, akik mégis ki akarnak emelkedni a sporthorgászok közül és veszik a fáradságot, hogy átszerelik a használni kívánt műcsalit egyágú, szakáll nélküli vagy elnyomott szakállú horgokkal.

Ők a napijegyüket kedvezményesen, 4000 Ft-ért válthatják meg!!!
Pergetni lehet fonott (min. 0,10 mm vastag) és monofil(min. 0,25 mm vastag )zsinórral is.
Mindkét esetben előírás a harapásálló előke használata!
TILOS a Lip-Grip (rugós halkiemelő) és a vágóhorog használata!
Tavunk zárt, magán tó, így minden nálunk horgászni vágyónak – legyen az bojlis, pergető, legyező vagy féderes horgász- szükséges az előzetes telefonos bejelentkezés.
Tavunkat előszeretettel látogatják a statikus horgászatot (bojlis, féderes) horgászok, ezért a pergető horgásznak figyelnie kell arra, hogy az ő pihenésüket ne zavarja. Minimum 30 méter távolságot tartani kell a közelben horgászóktól.
A tavon CSAK partról történő pergetés engedélyezett, a kiépített stégeken ill. a kövezésen. A növényzet letaposásával tilos új horgászhelyeket kialakítani!

Tilos az éjszakai pergetés és tilos a csónakból való pergetés is!


Figyeljünk egymásra, figyeljünk a halak épségére!
Kérünk mindenkit, hogy a szabályokat tartsa be, illetve ha szabálytalanságot tapasztal más horgász részéről, legyen szíves azt jelezze Balogh János tógondnoknak! 06 70/1982 798
Együttműködésüket köszönjük!

Kellemes kikapcsolódást, sikeres horgászatot kívánunk!


TÓTH JÁNOS KAMATMENTES ÚJRAINDÍTÁSI GYORSKÖLCSÖN HITELPROGRAM

VISSZATÉRÍTENDŐ HITEL ÖSSZEGE: 10 MILLIÓ FORINT
KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM
ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT.

Kapcsolat

Foglalás/felvilágosítás:
Telekné Kollár Erika Tel: 06 20 9470 931
Balogh János( gondnok és halőr Tel.: 06 70 1982 798

Email: pozsarto@gmail.com
Website: www.horgaszvendeghaz.hu

SZÉP-kártya elfogadóhely

K&H és OTP SZÉP kártyát elfogadunk!