Horgászrend

A horgászhelyeken csak a megengedett létszámú személy tartózkodhat, vendég , látogató NEM fogadható!

 

A tavon csak azok a vendégek horgászhatnak, akik a horgászrendben leírtakat magukra és hozzátartozóikra nézve kötelezően elfogadják és betartják!

Érkezés és távozás (kapunyitás) 06:00-07:00 órakor és 18:00-19:00 órakor van, foglalni e szerint lehet.

1. A tavon csak állami horgászjeggyel rendelkező horgász horgászhat!

2. A tavon csak előre egyeztetett időpontban, érvényes helyjeggyel szabad horgászni. Foglalni a 06 20 9470 931 számon –lehetőség szerint –munkaidőben lehet. A helyjegy a helyszínen vásárolható meg.

3. Egy horgász kettő bottal, botonként 1 horoggal horgászhat, ez lehet szakállas ill. szakáll nélküli is. Fonott zsinór csak horogelőkeként használható!

4. Merítőszák (1mX1m), pontybölcső valamint szájfertőtlenítő használata kötelező!! Kérjük, hogy a kifogott halat kíméletesen engedjék vissza!

5. Pontybölcsőt és mérlegelő zsákot minden helyhez –térítésmentesen – biztosítunk! Nagy méretű merítőháló a helyszínen bérelhető: 500 Ft/24 óra.

6. 14 éven aluli gyermekek csak szülői felügyelettel léphetnek be a horgásztó területére és egy bottal, egy horoggal ellátott, úszós bottal horgászhatnak, kizárólag szülői felügyelettel!!! 1500Ft/ 24 óra

7. Szállóvendégeink részére –igény esetén- az itt tartózkodásuk ideje alatt, állandó horgászhelyet biztosítunk (15/a és 15/b helyeken).

8. Horgászati lehetőség a tavon, csak az üzemeltető által kijelölt horgászhelyeken engedélyezett. Tilos a gátat és a nádat letaposni, új horgászállást kialakítani!

9. Távozáskor – a halőr kérésére - minden horgász köteles táskáit, csomagjait, autóját átvizsgálásra bemutatni.

10. A hal eltulajdonítása automatikusan hatósági feljelentést, illetve kitiltást von maga után. Ha valamely okból a hal elpusztul, annak tényét köteles a halőrnek jelezni. Amennyiben bebizonyosodik, hogy a pusztulás a nem sporthorgászhoz méltó , kíméletlen bánásmód miatt következett be, úgy az eset hatósági eljárást von maga után, csakúgy, mint a hal esetleges eltulajdonítása vagy a horgászrend megszegése, be nem tartása.

11. Kérjük, hogy védjék a vízi és vízparti növényzetet és a partvédelmi létesítményeket!

12. Kérjük Önöket, hogy a horgászhelyük tisztántartásáról gondoskodjanak, azt tiszta és rendezett módon adják át!

13. A víz minőségének védelme érdekében tilos minden olyan anyag vízbe juttatása,amely a víz minőségét rontja (pl. mérgez, oxigént von el, a fenéken erjed, rothad stb.)!

14. Szigorúan tilos bármilyen, nem a Pozsár tóból kifogott hal betelepítése, vízbe helyezése.

15. A tóparton kulturáltan kell viselkedni úgy, hogy a többi horgászt és pihenni vágyót ne zavarják.

16. Ittas személyeknek tilos a horgászat illetve a csónak használat is!

17. A horgásztó egész területén a fürdés tilos és életveszélyes!

18. A faházas helyeken a csónak használatát a helyjegy tartalmazza, míg a többi helyen csónak bérlésére van lehetőség (2000Ft/24 óra), szabad kapacitás erejéig.A csónakban csak 1személy tartózkodhat, 14 év alatti gyermek nem tartózkodhat csónakban!! Mentőmellény használata ajánlott, melyet mindenki számára díjmentesen biztosítunk.

19.Etetőhajó használata mindegyik horgászhelyen megengedett!

20. A területre kutyát, macskát, bármiféle háziállatot bevinni kizárólag a tógazda engedélyével, mások zavarása nélkül lehet.

21. A tó területén elhelyezett tárgyakért, horgászfelszerelésekért, a horgászoknál levő értékekért a tulajdonos felelősséget nem vállal.

22. A vízparton csak az arra kijelölt, vagy kiépített helyen lehet tüzet rakni, főzni,sütni.

23. Sátorozni csak a kijelölt helyeken, a tógazda engedélyévellehet.Lakókocsi használatára – az erre kijelölt horgászhelyeken van lehetőség- térítés ellenében .

24. Az áramvételi lehetőséggel ellátott helyeken 5kW/h/24 óra mennyiségű áram használata ingyenes. Az e feletti fogyasztás felszámolásra kerül! (50Ft/kW/h)

25. A tó vendégei részére - több ponton-tusolók és kulturált illemhelyek álnak rendelkezésre térítésmentesen.

26. További esetleges időszakos rendszabályokról, méretkorlátozásokról, stb. a tulajdonos, a tó területén elhelyezett hirdetőtáblán, valamint a horgászhelyek (itt) menüpont alatt tájékoztatja a Tisztelt látogatókat.

27. A fenti szabályok megszegése azonnali kitiltást eredményezhet.

28. A horgász, az általa okozott kárt teljes mértékben köteles a tulajdonosnak megtéríteni.

29. Minden egyes horgászhelyen kötelező a halakkal való kíméletes bánásmód betartása!!

30. A horgászat befejezésekor - mielőtt a gépjárművekbe megkezdenék a bepakolást- , a halőrnek szólni KELL, akinek FELADATA a jármű átnézése! Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

31. A helyjegy vagy napijegy megvásárlásával a horgász a fenti feltételeket elfogadja és köteles azokat maradéktalanul betartani. A szabályok betartását halőrünk a nap bármely szakában ellenőrizheti!!

32. Hal eltulajdonítása minden esetben rendőrségi feljelentést von maga után!

Partnerünk, a Mizsei horgászház

A ház Lajosmizse külterületén, a Füzes Tó partján található, Budapesttől 65, Kecskeméttől 15 km-re található, egész évben bérelhető, amennyiben az időjárás megengedi! További info: http://www.mizseihorgaszhaz.hu/

Kapcsolat

Foglalás/felvilágosítás:
Telekné Kollár Erika Tel: 06 20 9470 931
Balogh János( gondnok és halőr Tel.: 06 70 1982 798

Email: pozsarto@gmail.com
Website: www.horgaszvendeghaz.hu

SZÉP-kártya elfogadóhely

K&H és OTP SZÉP kártyát elfogadunk!